post

Nowa funkcjonalność: archiwizacja opinii Customer Alliance!

Listopad, 2018

Z przyjemnością przedstawiamy naszą nową funkcjonalność, która dodatkowo ułatwi Ci pracę ze swoją reputacją w Internecie.
Od teraz w swoim profilu masz możliwość archiwizowania opinii Customer Alliance starszych niż sprzed dwóch lat.

Jeśli ta opcja jest włączona, zarchiwizowane opinie nie są uwzględniane przy wyliczaniu średniej oceny wyświetlanej w widgecie i certyfikacie. W certyfikacie będą widoczne tylko te recenzje, które nie są archiwizowane.

Pamiętaj, że jeśli zdecydujesz się na archiwizację opinii, decyzja ta jest ostateczna. Po zarchiwizowaniu, nie będzie już możliwości ich przywrócenia. Oczywiście nadal będziesz widział te recenzje w sekcji “Przegląd” w Twoim profilu Customer Alliance. Nie usuwamy tych opinii, ale nigdy więcej nie będą widoczne publicznie ani też nie będą miały wpływu na Twój wynik. Zarchiwizowane recenzje będą nadal wyświetlane w prywatnych statystykach, jeśli filtr czasowy jest odpowiednio ustawiony.

Wszystkie zarchiwizowane opinie w sekcji „Przegląd” będą oznaczone niebieskim symbolem.

Dlaczego warto archiwizować stare opinie

Konsekwentnie w Customer Alliance mówimy o tym, jak ważne jest zbieranie większej liczby opinii i zintegrowanie ich z Twoją stroną internetową i widgetem – a teraz mówimy Ci, abyś archiwizował i „ukrywał” swoje stare recenzje? Właśnie tak. Nie żartujemy!

Wyobraź sobie: niedawno przeprowadziłeś generalny remont w swoim obiekcie, a więc stworzyłeś dla swoich gości pole to zupełnie nowych i wyjątkowych wrażeń i doświadczeń. Mimo to, Twoje stare recenzje, które nie odzwierciedlają obecnej sytuacji, nadal są widoczne w Internecie. Cóż, teraz możesz wysłać je do archiwum i zacząć od nowa! To samo dotyczy wszelkich innych dużych zmian w firmie, które mają trwały wpływ na opinie gości.
Archiwizując stare recenzje, pokażesz swoje obecne starania i wysiłki oraz poprawisz swoją reputację w dłuższej perspektywie czasowej.

Jak skonfigurować funkcję archiwizacji:

  1. Zaloguj się do swojego profilu w systemie Customer Alliance i przejdź do sekcji “USTAWIENIA”.
  2. Wybierz zakładkę “Ogólne”.
  3. Przejdź do pola “Zarządzanie danymi”.
  4. Zobaczysz przełącznik „Archiwizuj opinie Customer Alliance”. Domyślnie ta funkcja jest wyłączona. Wystarczy ją aktywować (przycisk będzie wtedy zielony).
  5. Zachowaj zmiany.
  6. Od teraz Twoje stare opinie będą archiwizowane.

Umów bezpłatny trening

Posted by